Dag 54 – Koningsdag feest in Ghana

Omdat het morgen Koningsdag is heeft de Nederlandse ambassade een feest in Accra georganiseerd voor alle Nederlanders die in Ghana zijn voor werk/vakantie of die in Ghana wonen. Wij zijn ook uitgenodigd om te komen feesten.

Mijn visum van 60 dagen is bijna verlopen maar hebben we vandaag in Ho bij de immigratie dienst verlengt. Ik heb mijn paspoort moeten achterlaten en deze kan ik volgende week donderdag weer ophalen. Het opnieuw aanvragen heeft een tijdje geduurd omdat we natuurlijk met een grote groep waren. Om 11 uur zijn we vanuit Ho vertrokken richting Accra.

Rond een uur of 4 kwamen we aan in ons hotel, Rose Hill Guesthouse. Dit hotel heeft mijn moeder voor ons geboekt ? dus ik wist niet wat we konden verwachten. Toen we aankwamen op de plaats van het hotel bleek het een woonhuis te zijn en waren we dus verkeerd gereden. Gelukkig heeft de vrouw waar we aan de deur stonden goed geholpen en zijn we uiteindelijk bij het goede hotel aangekomen.

Bij het hotel aangekomen bleek de reservering niet te zijn aangekomen, dus hebben we samen met de eigenaar naar een oplossing gezocht. De eigenaar zei dat er nog 4 kamers vrij waren en dat we hier gebruik van konden maken. Helaas moet 1 groepje met zijn 3en op de kamer slapen omdat we 1 kamer te kort komen, maar gelukkig vonden ze dit niet erg en waren ze blij dat ze konden slapen. Nadat alle kamers waren verdeeld hebben we wat gedronken en gegeten.

Na het eten zijn we ons om gaan kleden voor Koningsdag. Rond half 7 zijn we naar Accra gereden. Om half 8 zijn we aangekomen bij de Nederlandse ambassade waar het feest werd gehouden. Het was heel raar om opeens zo’n 300 á 400 Nederlanders bij elkaar te zien. Ze hadden allemaal Nederlandse hapjes zoals bitterballen, poffertjes, wijn, Heineken, haring, ijs, fruit van de Albert Hein en natuurlijk Nederlandse muziek. Op het feest heb ik vooral met de nieuww verpleegkundige studenten die in Ada wonen en afgelopen week zijn aangekomen gepraat en gevraagd wat hun verwachtingen waren.

Het feest was rond half 11 afgelopen maar omdat sommige nog bleven hangen hebben we het tot half 12 kunnen rekken. Hierna werden we weggestuurd en werd ons verteld dat het voorbij is. Toen we buiten stonden hebben we de troto gepakt naar het hotel.