Dag 88 – Paardrijden

Vandaag zijn we om 8:00 uur vertrokken vanuit Kumasi naar het Bosomtwe meer, wat 1,5 uur rijden was. Ik heb voor het eerst een gordel aan moeten doen sinds dat ik in Ghana ben. Na een uurtje rijden kwamen we bij een dorpje onderaan de berg uit. Omdat de taxi chauffeur niet de precieze weg wist hadden we onze Google maps aangezet. Deze zei dat we een zandpad in moesten. De taxi chauffeur vroeg nog of we het wel zeker wisten. Gelukkig zijn we geen tegenligger tegen gekomen want er paste geen 2 auto’s naast elkaar over de weg. Tijdens het naar boven rijden hoorde je de bodemplaat van de auto over alle stenen schrapen. De zand/steen weg hebben we in totaal een half uur over gedaan totdat we bij het hotel aankwamen. Hier stond de taxi chauffeur nog een uitdaging te wachten; een hele steile helling om bij het hotel te komen.

Rond 09:30 uur waren we bij het hotel aangekomen maar omdat er nog andere gasten in onze kamer sliepen konden we niet gelijk naar onze kamer toe. We hebben toen met zijn drieën op het terras gezeten met een drankje en een prachtig uitzicht over het meer. Ondertussen waren de andere 6 meiden, die een dag eerder naar het meer zijn gegaan, ook wakker geworden en die hadden tijdens hun ontbijt afgesproken om een paardentocht te gaan maken.

Na de lunch, waar we om half 12 al aan begonnen waren, heb ik een lange broek aangetrokken en zijn we met zijn drieën een tocht gaan maken. De paarden toch duurde ongeveer 1,5 uur en je liep langs het meer en door verschillende dorpjes. Ook al doe ik al iets met paarden, dit was toch pas de eerste keer dat ik op een paard heb gezeten. Ik heb er geen spijt van gehad en het was een hele mooie tocht.

Na het paardrijden zaten de andere meiden nog te lunchen. Ze zeiden dat ze 1,5 uur op hun eten hebben moeten wachten. We hadden afgesproken om met zijn alle te gaan zwemmen in het meer. Vanuit het hotel kon je ook een groot surfboard met peddel meenemen naar het water. Dit board hebben we de hele tijd meegenomen tijdens het zwemmen. Het was zo lekker in het water dat we de tijd waren vergeten. Het was ondertussen al 17:00 uur en zijn toen maar terug naar het hotel gelopen. We hebben ondertussen eten besteld en zijn toen gaan douchen. Daarna was het eten klaar en hebben we gezellig tijdens de zonsondergang gegeten en hebben we de maan omhoog zien komen. Ik ben op tijd gaan slapen want de wekker gaat morgen om 5:30 uur.