Dag 03 – Independents Day

Gisteren hebben we te horen gekregen dat Independents Day groot gevierd word hier. Ik weet wel dat feesten groot worden gevierd in dit soort landen maar ik kon me er geen beeld bij maken. Toen onze begeleidster Lydia ons vanochtend kwam ophalen ging ze nog een keer uitleggen wat deze dag inhoud en wat we kunnen verwachten. Ze had ook een andere groep Nederlandse studenten van onze school bij zich en we hebben gelijk kennis met ze gemaakt.

Het was nog een uurtje rijden naar de plek waar we deze dag zouden doorbrengen. Toen we op deze plek aan kwamen zei Lydia dat dit het dorp is waar haar moeder woont. Deze hebben we ook ontmoet, dit was een hele lieve en gastvrije vrouw. Ondertussen kwam er een schoolklas langs marcheren en zingen.

De moeder van Lydia zei dat we uitgenodigd waren om bij de ouderen (the chiefs) op visite te komen. De ouderen waren heel blij dat wij naar hun dorp kwamen en vertelde dat wij ook moesten gaan marcheren. Dit verbaasde ons maar we vonden het wel heel leuk. Buiten hebben wij nog geoefend en moesten wij aansluiten bij een klas en zijn we naar een open veld gemarcheerd.

Op dit open veld hadden wij een eigen tent waar we konden kijken en genieten van alle klassen die gingen marcheren en een dansje gingen opvoeren. Toen onze groep als laatste ging werden we luid onthaald met een applaus. Nadat alle groepen hadden gemarcheerd had de moeder van Lydia ons uitgenodigd om bij haar te komen eten. Hier hebben we rijst en bananen gegeten.

Op het einde van de middag kwamen de ouderen langs om te vertellen dat we het goed hadden gedaan en vertelde ze nog een keer hoe vereerd ze waren dat wij er waren en dat we deze dag hebben bijgewoond. We kregen ook een lokaal drankje uit eerbetoon en werd ons verteld dat we nu ook inwoners zijn van hun dorp.

Op de terugweg naar huis hebben we op de markt stof gekocht voor onze uniformen die we aan moeten tijdens onze stage. ‘s Avonds hebben er voor het eerst zelf gekookt en na het eten ben ik gaan slapen.