Dag 07 – Koken met Lydia

Vandaag hadden we een rustdag… dus even niets op de planning om iets te gaan doen. Dit kwam goed uit want ik voelde me nog steeds niet lekker. De andere gingen het huis een beetje opruimen en schoonmaken en een paar gingen naar het dorpje om boodschappen te doen.

‘s Middags kwam Lydia binnen lopen en zei dat ze yam (een soort aardappel) met een tomaten/uien saus met vis ging maken. En ze vertelde er bij dat we goed moesten op letten hoe zij het deed zodat wij het ook kunnen gaan maken. Ik heb hier een beetje van op en vond het erg lekker.

Tijdens het koken zagen we buiten dat er een hele grote zwarte wolk over het dorp heen kwam te liggen. Er was weer regen en onweer op komst. Uit voorzorg hebben wij alles weer in de oplader gelegd voor het geval dat de elektriciteit weg valt. Tijdens het eten begon het ineens kei hard te regenen. Zulke buien hebben we in Nederland zelfs nog nooit gezien. Gelukkig hebben de lampen maar een paar keer geknipperd en is de elektriciteit niet weg gevallen.

‘s Avonds hebben we met zijn allen gezellig op de bank gezeten met een muziekje aan en met elkaar gepraat. En… toch maar weer beetje op tijd naar bed gegaan…