Dag 12 – Badeendje…

Vandaag was het een warme dag… 38 graden. Toen we vandaag aankwamen in het ziekenhuis waren alle bedden leeg. Het was dus afwachten tot de eerste patiënt kwam. Om 10:00 viel de elektriciteit uit in het ziekenhuis. Na ongeveer twee uur was de stroom weer hersteld..

Om 11:00 kwam de eerste patiënt. Deze had koorts en kreeg een infuus met suikerwater (dit krijgt iedereen standaard als ze worden opgenomen hier) aangevuld met wat medicatie. Kort daarna kwam er nog een patiënt met het zelfde.

Rond 12:30 kwam er een patiënt met een wond in zijn wenkbrauw en op zijn elleboog. Ze vroegen of ik wilde mee helpen wat ik natuurlijk graag deed. Toen de verpleegkundige naar de wond keek zei hij dat zijn wenkbrauw geschoren moest worden om de wond beter schoon te maken. Toen dat gedaan was hebben we de wond schoon gemaakt en verbonden en kon de patiënt weer naar huis.

Vanuit Nederland had Ik een badeendje meegenomen om hier weg te geven aan iemand. Ik had het thuis met de andere over het meisje met de brandwonden gehad en we vonden dat zo sneu dat ik heb besloten om het eendje aan haar te geven.

Toen ik vanmiddag het bad eendje ging brengen keek de moeder ons heel raar aan omdat we tegen haar gingen praten (hier word niet gesproken tegen de patiënten, de zorgverleners doen hun werk maar er is verder geen contact) en iets bij hadden voor haar dochter. De moeder vond dit heel aardig en was dankbaar dat we met haar en haar dochter mee leefde.

‘s Avonds was het mijn beurt en samen met iemand anders om te koken. We hadden besloten om pannenkoeken met bananen schijfjes te maken. Dit viel bij iedereen goed in de smaak en dit mogen we dus wel vaker doen.