Dag 13 – Luchtweginfectie…

Vandaag lagen er weer geen patiënten op de afdeling. Rond half 11 kwam de eerste patiënt binnen met ademhalingsproblemen. Toen de patiënt op bed lag heb ik de temperatuur (37,2 graden), de bloeddruk (95/70) en de pols (92x pm) gemeten. Even later kwam er een arts binnen die naar de patiënt kwam kijken. De arts heeft ook gelijk bloed afgenomen en mee naar het lab genomen.

Na ongeveer een uurtje waren de lab resultaten binnen. De diagnose was Acute LRTI (luchtweginfectie). Hierdoor ontstonden pijn op de borst, ademhalingsproblemen en een bloedsuikerspiegel van 9,8 HB- 9,5. De patiënt heeft een infuus gekregen. Het viel me op dat bij de patiënt geen saturatie (hoeveelheid zuurstof in het bloed) werd opgemeten toen de patiënt binnen kwam.

Nadat we alle metingen hadden gedaan en het infuus hadden aangebracht hadden, werd er niet meer na de patiënt gekeken. Het viel me ook op dat de patiënten zelf de spullen die het medische team nodig heeft moeten kopen voordat ze geholpen worden. Er liggen bijna geen spullen in de zaal.

‘s Middags waren we vrij dus heb ik mijn kleren gewassen. Daarna hebben we met Alloys afgesproken om morgen samen naar Kpando en Hohoe te gaan, zodat hij kan laten zien waar we een beetje ons eten en spullen kunnen halen.

‘s Avonds heb ik gekookt. En gelukkig was iedereen tevreden en vond iedereen het lekker.