Dag 14 – Lokale markt en bijzondere gewoontes…

Vandaag hadden we afgesproken om met Alloys om met zijn 4en naar Kpando te gaan zodat dat hij kan laten zien waar je boodschappen kan doen. We hebben een stuk rond gereden door Kpando. Op een gegeven moment hebben we de auto langs de kant van de weg gezet en zijn we te voet door de lokale markt gelopen. Hier staan elke dag kraampjes met van alles en nog wat. Het is eigenlijk één keer in de vijf markt en dan zijn alle kraampjes bezet en is het veel drukker, zo vertelde hij. Maar om eerlijk te zijn ik vond het wel fijn dat het wat rustiger was.

Rond de middag waren we weer thuis en ontvingen we van Lydia goed nieuws. Afgelopen week heb ik samen met Nikki stage gelopen in het St. Patricks hospital. Na deze week heb ik Cees (degene die deze stage mogelijk maakt onder de naam van Ghanagangers) een berichtje gestuurd en verteld dat we erg weinig kunnen doen en dat we op deze stageplaats weinig leren. Hier heeft Cees werk van gemaakt en afgelopen vrijdag had Lydia een gesprek met het Margret Marquart Catholic Hospital in Kpando gehad.

Lydia kwam vertellen dat we maandag op bezoek gaan om kennis met elkaar te maken en dat we vanaf aankomende dinsdag daar kunnen beginnen. Ik hoop dat ik in dit ziekenhuis meer ga zien en hierdoor meer ga leren.

Dan nog even iets geheel anders; een klein verschil met thuis ? Het wc papier mag niet doorgespoeld worden dus dit moeten we in een aparte zak stoppen. Afgelopen middag heb ik dit verbrand.

‘s Avonds wilde we Yam gaan eten. Toen we deze aan het klaar maken waren zagen we dat er paarse vlekken in zaten, toen hebben we Alloys een berichtje gestuurd met de vraag of dit goed was of dat we hem beter niet konden eten. Het antwoord was dat de Yam beschimmeld was en dat we hem dus niet konden opeten. Toen hebben we besloten om met zijn alle het dorp in te gaan om te kijken dat we ergens nog konden gaan eten. We hadden helaas niets gevonden en zijn we weer terug gelopen naar huis.

Onderweg naar huis begon het ineens hard te gaan regen en te onweren. We zijn snel naar huis gerend maar helaas had dit helemaal geen zin want we kwamen alsnog helemaal doorweekt thuis. Toen we weer omgekleed waren hebben we besloten om maar spaghetti met tomatensaus te gaan maken. Tijdens het eten viel de elektriciteit weer eens uit en kwam na ongeveer een uurtje weer heel even terug en viel vervolgens gelijk weer opnieuw uit. Net voordat we naar bed wilde gaan kwam de elektriciteit weer terug. Het heeft vanaf ongeveer 18:00 uur tot in de nacht geregend dus hoeven we niet bang te zijn dat het water opraakt, wamt het regenwater word opgevangen en dit gebruiken wij weer uit alle kranen in het huis.

‘s Avonds hebben we gezellig met onze zaklampen in de woonkamer gezeten en hebben we wat gedronken en ananas, watermeloen en popcorn gegeten.