Dag 16 – Kennismaking bij onze nieuwe stageplaats…

Vandaag gingen we kennismaken met het nieuwe ziekenhuis. Toen we rond half 11 aankwamen bij het ziekenhuis werden we ontvangen door het hoofd van het ziekenhuis. Het hoofd was nog een echte non.

Tijdens het gesprek met haar vertelde ze dat ze heel blij was dat wij in haar ziekenhuis stage komen lopen en vertelde met trots welke afdelingen er allemaal zijn. Ze vroeg ook wat ieder van ons verwacht van het ziekenhuis en van de stage periode. Ik antwoordde hierop dat ik graag zo veel mogelijk wil zien en doen op verschillende afdelingen. De zuster antwoordde hierop dat dit een goed idee is. Het ziekenhuis heeft zoveel afdelingen dat we iedere week op een andere afdeling kunnen staan en hierdoor heel veel kunnen zien en doen.

We hebben het ook nog over de diensten gehad. De ochtend dienst begint om 7:30 uur tot 13:30 uur. ‘s Ochtends gaat iedereen met elkaar bidden. Hier ben ik heel benieuwd naar de rol van het geloof in dit ziekenhuis. De middagdienst is van 13:30 uur tot 20:00 uur. Deze dienst mogen wij niet doen omdat we dan laat terug moeten rijden. De nachtdienst is van 20:00 uur tot 7:30 uur. Tijdens de nacht gebeurt er heel veel op de spoed eisende hulp (SEH), aldus de zuster. Het lijkt me interessant om een keer mee te maken. We hebben dit besproken met de coach en we mogen nacht diensten draaien van haar.

Voordat we weg gingen vroeg de zuster of we nog vragen hadden en alles duidelijk was. Ik had nog één vraag; Ik heb buiten een ambulance gezien en vroeg me af of het mogelijk is om ook een paar keer met de ambulance mee te gaan als die weg geroepen word. “Natuurlijk…” zei ze, “dat kunnen we regelen”.

‘s Middags zijn we nog naar Hohoe geweest om geld te pinnen. Tijdens onze zoektocht naar een bank waar we konden pinnen veranderde het weer ineens en begon het weer eens kei hard te regenen.