Dag 18 – Benauwde patiënt en schoolopdracht

‘s Ochtends gingen we eerst weer bidden. Na het bidden gingen we naar de afdeling. Toen we daar aankwamen zag ik dat de vrouw met alle epileptische aanvallen en de wond op haar voet er niet meer lag. Ik vroeg waar die vrouw heen was en de zuster vertelde dat zij gistermiddag is overleden.

Tijdens de ochtend hebben we om 10:00 uur de vitale functies van alle cliënten gemeten en opgeschreven in het dossier.

Na de middag pauze werd er een patiënt benauwd dus hebben we de saturatiemeter gepakt en deze om de vinger gedaan. Hier kwam uit dat de patiënt maar een zuurstofgehalte van 86% had maar tijdens het meten zag je dat het zuurstofgehalte daalde tot 74%.

De zuster belde iemand er die kwam een zuurstoftank brengen. Deze is aangesloten en er werd 5 liter zuurstof toegediend. Het viel me op dat de zuurstofmaskers hergebruikt worden, deze worden even afgespoeld en doorgespoten met water er word weer gebruikt voor iemand anders.

De boven genoemde patiënt die lag er heel slecht bij dus waren we benieuwd waarom de vrouw in het ziekenhuis lag. We hebben het dossier gevraagd en doorgelezen. Tijdens het lezen hebben we verschillende dingen opgeschreven die we kunnen gebruiken voor een opdracht voor school. Dus we zijn gelijk begonnen om deze opdracht te maken.

‘s Middags na de stage en ‘s avonds heb ik een beetje uitgerust en dingen in het huis gedaan.