Dag 19 – Overleden patient

‘s Ochtends toen we aankwamen gingen we zoals gebruikelijk eerst weer bidden. Na het bidden gingen we naar de afdeling. Hier hebben we de overdracht van nacht naar ochtend dienst meegeluisterd en aangehoord of er iets veranderd was bij een patiënt. Er waren 2 nieuwe patiënten binnen gebracht en met 1 patiënt ging het niet goed.

Bij de patiënt waar het niet goed mee ging hebben we de hele dag de vitale functies bij gehouden om te kijken of er iets veranderde in de situatie van de patiënt. Er sloot een studie opdracht die we moeten maken mooi aan op deze patiënt dus hebben we hier gelijk een opdracht van gemaakt.

Opeens kwam er een dokter binnen van de mannen afdeling met de mededeling dat er een patiënt was overleden. Ik was best benieuwd wat er nu ging gebeuren en heb ik gevraagd of ik mee mocht kijken. Dit was geen probleem dus heb ik de hele weg van zijn bed op de afdeling naar het mortuarium mee kunnen maken. De overleden patiënt werd op een hardhandige manier op een kar gelegd en ruig vervoerd. De mannen die het lichaam kwamen ophalen deden niet voorzichtig. Eenmaal aangekomen bij het mortuarium werd de patiënt weer vanaf de kar op een soort bed gelegd. Hiermee was onze taak gedaan en moeten we wachten tot dat de familie beslist wat er moet gebeuren.

‘s Middags hebben we de vitale functies van een vrouwelijke patiënt bij gehouden en hebben we aan een stageopdracht gewerkt. Deze heb ik afgerond en zal ik in een apart berichtje plaatsten zodat jullie dit ook kunnen lezen.

‘s Avonds was het mijn beurt om te koken. We hebben samen besloten om nasi te maken, als extraatje hebben we er satésaus van pindakaas bij gemaakt en dit viel bij iedereen goed in de smaak.