Dag 21 – Bergbeklimmen

Vandaag hadden we met Alloys afgesproken om de berg Gemi te beklimmen. ‘s Ochtends om 9 uur zijn we weg gereden, onderweg kreeg de taxi waar de ene helft van de groep in zat autopech dus moesten we wachten totdat de chauffeur het gemaakt het. Het was gelukkig alleen water bij vullen en hij deed het weer. Onderweg naar boven kwamen we langs een vangrail die helemaal in de gruzelementen lag. Ik vroeg waarom deze niet vervangen word en het antwoord was dat daar geen geld voor is. We kwamen ook een busje tegen die een ongeluk heeft gehad en nog gewoon langs de weg stond. “Die word wel een keertje opgehaald” zei Alloys.

Toen we rond half 11 in het dorpje Amedzope aan waren gekomen gingen we ons kaartje kopen om de berg op te mogen. Vanaf het dorpje tot aan boven was ongeveer nog 30 min lopen/klimmen. Boven op de berg staat een heel groot kruis en hier wilden wij helemaal heen. Tijdens het lopen vroeg ik aan Alloys of er rook uit het kruis kwam, want het leek net of dat er iets brandde. “Nee” zei hij, “dat is een wolk die er net achter door gaat”. Maar toen we bijna bij het kruis waren zagen we dat het een hele zwerm vliegende mieren was.

Het was zo’n grote zwerm dat je er bijna doorheen moest rennen want anders werd je aangevallen. Aan de andere kant van het kruis was nog een soort plateau met een prachtig uitzicht. Hier waren minder beesten dus hebben we een paar mooie foto’s kunnen maken.

Toen we weer een stukje naar beneden gingen moesten we nog een keer door de zwerm heen. Nog en stukje lager zei ik dat ik nog even terug naar boven wilde gaan om te kijken of de zwerm minder was geworden. Ik wilde nog graag een foto met het kruis maken. De zwerm was minder dus heb ik een paar foto’s kunnen maken.

Toen we weer beneden waren hebben we in het dorpje nog wat gedronken en zijn we weer naar huis gereden. Op de terugweg naar huis zijn we nog naar de dikste boom van heel de omgeving geweest en hebben we hier ook nog een paar foto’s van gemaakt.

‘s Avonds hadden degene die moesten koken frietjes van yam, een salade en kipworstjes gemaakt. Het waren geen echte frietjes maar ze waren wel lekker.