Dag 23 – Het weekend voorbij…

Voordat we aan onze dienst begonnen gingen we zoals gebruikelijk weer bidden. Daarna zijn we naar onze afdeling gegaan. We zagen dat er veel verschil was vergeleken met vrijdag toen we weg gingen. Er waren 3 patiënten overleden, 3 waren er naar huis en er waren 7 nieuwe patiënten opgenomen.

Van de patiënten die overleden zijn heb ik het weekend in het dossier doorgelezen, zodat ik weet wat er gebeurt is afgelopen weekend en hoe ze uiteindelijk zijn overleden. Van de nieuwe patiënten heb ik ook hun dossier gelezen zodat ik weet waarom ze hier liggen.

Om 10 uur gingen we de vitale functies meten en tegelijk kwam de arts kijken en een plan maken voor alle patiënten. Ik heb mee gelopen met de arts om te kijken waar zij op let en hoe ze een plan maakt. Ondertussen heb ik de vitale functies gemeten. Bij éen patiënt wilde we de bloeddruk elektronische meten maar die deed het niet. Na 3 keer aan beide armen geprobeerd te hebben lukte het nog steeds niet. Toen heb ik het handmatig geprobeerd en dit lukte wel. De vrouw had een bloeddruk van 230 over 130. Dit is veel te hoog dus heeft de arts haar een medicijn gegeven zodat de bloeddruk omlaag gaat.

Gedurende de dag hebben we aan onze stageopdracht gewerkt. Deze opdracht ging over agressie. Deze heb ik afgerond en zal ik ook plaatsten op de website.

‘s Avonds hebben we het huis een beetje schoongemaakt en lekker even op de bank gezeten voordat ik naar bed ging.