Dag 24 – Met de dokter mee…

Toen we vandaag na het bidden op de afdeling kwamen, lag de afdeling helemaal vol op 2 bedden na. Er lagen 18 patiënten op de vrouwen afdeling. Tijdens de overdracht van de nachtdienst heb ik mee geluisterd of er nog bijzonderheden waren. Er waren een paar opmerkingen, 1 patiënt kreeg later in de ochtend bloed, sommige patiënten hebben medicijnen nodig en 1 mevrouw had blaren op haar hand gekregen in de nacht. De overige patiënten waren rustig de nacht doorgekomen.

Op de mannen afdelingen lagen 10 mannen, hier heb ik ook mee geluisterd naar de overdracht. Er was 1 bijzonderheid en dat was dat de vorige avond een patiënt binnen was gebracht met een hoofdwond. Bij deze patiënt moesten we regelmatig de vitale functies controleren omdat hij een hoge bloeddruk heeft, hierdoor is hij gevallen en heeft hij een hoofdwond opgelopen.

Na de overdracht kwam de dokter voor haar ronde. Ik heb mee gekeken hoe de dokter met de patiënt om gaat, wat de dokter checkt, waar de dokter op let en hoe de dokter een plan maakt. Ik heb de hele ochtend met de dokter meegelopen om alle patiënten te controleren en een plan te maken. Hieruit kwam dat 1 mevrouw naar huis mocht en als het goed gaat vandaag mag morgen nog een mevrouw naar huis.

Aan het einde van de ochtend heb ik meegekeken hoe een patiënt bloed kreeg. Toen we bij de man met de hoofdwond aankwamen heb ik gevraagd of ik de wond mocht zien. Toen de dokter het verband eraf haalde was er slecht maar een klein sneetje boven zijn wenkbrauw te zien.

‘s Middags hebben Hilde en ik aan een opdracht gewerkt over voorlichting geven. We hebben hiervoor een patiënt genomen die gisteren naar huis mocht. Deze patiënt kreeg voorlichting over zelf toedienen van insuline. De opdracht zal ik op mijn website zetten en kunt u meelezen hoe deze voorlichting heeft plaats gevonden.