Dag 30 – Fort Amsterdam, stukje Nederlandse historie in Ghana

Hilde en ik wilde vandaag graag naar het Nederlandse fort in Cape Coast omdat dit toch te maken heeft met de Nederlandse geschiedenis. Helaas wilde verder niemand mee en zijn we vanochtend met zijn tweeën gegaan.

Toen we wilden vertrekken hebben we tegen de taxi chauffeur gezegd waar we heen wilde en dit was volgens hem geen probleem. Onderweg heb ik een keer gevraagd of we wel goed reden en hoelang het nog rijden was. Volgens de chauffeur reden we goed en was het nig een uurtje rijden. Toen zei ik tegen Hilde “maar volgens mij was het toch maar een half uurtje rijden naar het fort en was het de hele andere kant op?”. Heb toen nog een keer gevraagd of we goed reden en volgens hem reden we goed.

Aangekomen in de plaats waar volgens de chauffeur het fort was, was er helemaal geen fort meer en was dit de gevangenis van Cape Coast geworden. Dit was een hele teleurstelling want we hadden er echt zin in. Het was ook zuur omdat we voor niets in de auto hebben gezeten. We zijn toen maar weer terug naar het hotel gereden. Aangekomen bij het hotel vroeg de chauffeur veel te veel. Omdat hij verkeerd was gereden wilde wij eigenlijk helemaal niets betalen of ieder geval niet veel. Over de prijs hebben we nog een half uur gediscussieerd en uiteindelijk hebben we een middenweg kunnen vinden over de prijs. Verder hoeven we hem ook niet meer als we ergens heen willen. Uiteindelijk nog niets gezien maar wel een groot deel van de dag onderweg geweest.

Aangekomen in het hotel was de rest ondertussen ook wakker geworden en hebben we besloten om naar het strand te gaan. Bij het strand aangekomen was er een strandfeest met lokale artiesten. De muzieksoort was niet mijn smaak maar de locals vonden het leuk.

‘s Avonds hebben we voor het laatst bij Oasis gegeten en wat gedronken met zijn alle op de laatste avond. We zijn in totaal met zijn vieren eerder naar huis gegaan om alvast wat in te pakken voor de terug reis naar Golokuatie. We hebben nog gezellig even buiten te zitten met zijn allen en zijn daarna naar bed gegaan.