Dag 38 – Tweeling op de NICU…

Afgelopen nacht heeft er een storm boven Golukuati gehangen. Het heeft 2 uur enorm hard geregend en alles stond blank in huis toen we ‘s ochtends wakker werden.

Toen ik vanmiddag op de afdeling kwam lag er 1 vrouw op de afdeling. De status/folder van de mevrouw heb ik gelezen en daar stond in dat ze gisteravond bevallen was van een jongetje, en vanochtend van een meisje. Een tweeling dus. Niemand wist dit omdat de vrouw nog geen scan had laten maken. Niemand had ook verwacht dat deze mevrouw al zou gaan bevallen omdat ze pas 28 weken zwanger was.

Toen we wisten dat de baby op de NICU afdeling (Neonatale Intensive Care Unit – hier liggen baby’s met een verhoogd risico) lag, zijn we daar gaan kijken. De baby was echt heel klein en als je het zou oppakken zou het in één hand passen. De dokter die op de NICU staat zei tegen ons dat ze de baby naar Ho gingen brengen met de ambulance. Toen vroeg ik wanneer ze dit gingen doen. Zijn antwoord was dat ze dit pas gingen doen als de familie genoeg geld had om dit te kunnen betalen.

“Dit kan elk moment gebeuren” zei hij, want als de familie het geld heeft dan vertrekken we. Hij zei als jullie willen mogen jullie mee. Ik heb hem toen mijn nummer gegeven zodat hij mij een berichtje kan sturen als ze de baby gaan verplaatsen naar een ander ziekenhuis.

Verder heeft er vandaag geen bevalling of keizersnee plaatsgevonden en heb ik een stageopdracht gemaakt. Deze zal ik ook op de website plaatsen.