Dag 39 – Operatiedag…

Vandaag weer een ochtend dienst gedraaid. Er stonden geen geplande keizersneden op de planning omdat vandaag de dag is dat er andere operaties gepland zijn rondom de gynaecologie. Gisteren hoorde we dat er één operatie aan de baarmoeder op de planning staat. Tijdens deze operatie gingen ze een tumor verwijderen uit de baarmoeder. Ik mocht mee kijken met deze operatie. Wat er tijdens de operatie gedaan en gebeurt is heb ik onder elkaar gezet.

7:30 uur patiënt naar de voorbereidingskamer van de operatie kamer gebracht
7:45 uur patiënt naar de operatie kamer gebracht
8:00 uur ruggenprik toegediend
8:13 uur buik open
8:19 uur baarmoeder vrij gelegd
8:22 uur baarmoeder open
8:24 uur tumor eruit gehaald
8:36 uur baarmoeder dicht
8:44 uur spierweefsel dicht
8:50 uur buik dicht
9:00 uur patiënt voorbereid om naar de recovery (uitslaapkamer) te brengen
9:10 uur patiënt naar de recovery gebracht
9:12 uur vanaf nu word elke 15 min voor 1 uur lang de vitale functies in de gaten gehouden

In de loop van de dag kwamen er steeds meer vrouwen naar de afdeling voor controle. Er lagen ondertussen 3 vrouwen op de afdeling die gingen bevallen. Verder kwam er een vrouw binnen die een paar weken geleden een keizersnee had gehad maar de wond was gaan ontsteken en er was vocht uit gekomen. Hier heeft de arts een drain ingezet en het vocht eruit laten lopen. Helaas in de dienst dat wij er waren is er niemand bevallen.

Verder heb ik een stage opdracht gemaakt en afgerond. Deze zal ik op de site plaatsen.