Dag 41 – Terug in de tijd…

 

De eerste dag in Ada Foah. Vanochtend om 10:00 uur wakker geworden, een lekker ontbijtje gemaakt en lekker buiten opgegeten. Toen de rest wakker was geworden hebben we besproken wat we vandaag wilde gaan doen.

We zijn uit gekomen op Maranata. Dit is een vissersdorpje aan de zee. Rond 12:00 uur hebben we de taxi naar Maranata gepakt. De taxi kan niet helemaal naar het strand rijden dus heeft hij ons afgezet in het dorpje voor het strand. Dit dorpje heeft sinds één jaar stroom dus deze mensen leven heel preventief. De huizen waar ze in wonen zijn gemaakt van klei en een rieten dak. Meestal slapen de mensen buiten omdat dit veel koeler is dan in huis slapen.

In Maranata komen de zee en het Volta Meer samen. Op de foto waar je een stok in het midden ziet staan is ongeveer de scheiding tussen de zee en meer. Omdat de zee te ruw is kun je er niet in zwemmen, daarom hebben we in de rivier gezwommen en omdat het zo dicht bij de zee is, proef het water nog een beetje zoutachtig.

Na een uurtje gezwommen te hebben zijn we nog eventjes lekker in de zon gaan zitten met wat te drinken. Op de terugweg hebben we ervoor gekozen om met een bootje terug te gaan. Dit was erg leuk en kon je het dorpje vanaf het water zien. Al de boten die je op de foto’s en video’s ziet zijn allemaal vissersboten.

Omdat onze coach Kris vandaag één jaar getrouwd is heeft ze het lievelingseten van haar man gemaakt, namelijk yam pannenkoeken met kool, ui, paprika, tonijn en een cocktail saus. Dit was erg lekker en ik ga dit zeker ook thuis een keer proberen te maken.