Dag 43 – Terug “naar huis”…

Aan alles komt een eind..! Zo ook zo aan het weekendje Ada Foah. ‘s Ochtends lekker uitgeslapen en rustig aan de dag begonnen. Een ontbijtje gemaakt en lekker buiten opgegeten. Na het ontbijt hebben Hilde en ik samen met Kris een beetje gekeken wat er allemaal te doen is in Ghana en wat we kunnen zien in 2 weken tijd. Voor de laatste 2 weken zijn we bezig om een planning te maken voor een rondreis door Ghana. Als deze definitief is zal ik hier meer over vertellen.

Ik wilde graag naar de kapper vandaag maar omdat iedereen naar de kerk was, was er geen een kapper open. Nu moet ik in Golokuati naar een kapper gaan zoeken. Na het middag eten, wat een hele lekkere pizza van gisteren avond was, heb ik mijn tas ingepakt om aan de terugreis naar huis te beginnen.

De planning was om rond 13:00 uur te vertrekken maar uiteindelijk zijn we om 16:00 uur vertrokken vanuit Ada Foah met een taxi naar Kasseh, vanuit Kasseh een taxi naar Sogakope, vanuit Sogakope een taxi naar Ho en vanuit Ho een trotro naar Golukuati. Onderweg vanaf Ho naar Golukuati hadden we een trotro. In een trotro is normaal plek voor 10 personen maar we zaten er met 14 in. Ik had dus niet zo heel veel ruimte en ik zat met mijn tas op schoot. Na een half uurtje ging iemand eruit. Toen die eruit ging zakte de bank door waar ze opzaten. Deze heeft de chauffeur “gemaakt” maar we moesten af en toe toch nog een paar keer stoppen omdat de bank het niet volhield.

Na een reis van maar liefst 3,5 uur waren we weer in Golukuati. Hier hebben we wat boodschappen gedaan zodat we ‘s avonds konden eten. Na mijn tas uitgepakt te hebben en mijn spullen weer opgeruimd, moest er eerst het water bijgevuld worden. Tijdens het bijvullen heb ik lekker een eitje gebakken. Hierna heb ik nog even op de bank gezeten en ben daarna lekker naar bed gegaan.