Dag 50 – Boottochtje en militaire controle…

Ja dag 50 alweer… de tijd vliegt..! Afgelopen week hadden we met Alloys afgesproken om vandaag over het Volta meer een stukje te gaan varen. Om 08:00 uur zijn we richting Alloys gelopen en vanaf hem hadden we de taxi gepakt naar de opstapplaats van de boot. Hier waren we rond 9 uur. 

Bij de boot aangekomen gingen we met zijn allen in de boot zitten en probeerde de “schipper” de motor te starten maar dit lukt niet ☹. Toen zijn we weer naar de kant gegaan en hebben ze de motor proberen te maken. We hebben een uurtje zitten wachten totdat er pas een andere motor aankwam. Deze startte in een keer en zijn we alsnog het water op gegaan.

We zijn naar een eilandje gevaren waar een dorpje was met 50 tot 60 inwoners. Deze mensen leven heel primitief en hebben bijvoorbeeld geen stroom. Alles wat ze nodig hebben moeten ze met de boot gaan halen in Kpando. Geld verdienen ze door middel van vissen en deze te verkopen op de markt. We hebben door het dorpje gelopen en gekeken hoe de mensen leven. Het was net een museum.

We kwamen op een gegeven moment aan bij de andere kant van het dorp. Hier hebben we lekker in het meer gezwommen voordat we de boot weer terug pakte. Net voordat we weg wilde rijden om weer terug naar huis te gaan, werden we tegen gehouden door 3 militairen die naar ons paspoort wilde kijken en checken of ons visum nog wel geldig was. Het was gelukkig allemaal in orde en we mochten door. Rond half 3 waren we weer thuis.

Aan het einde van de middag begon het opeens te waaien en even later begon het met regenen. Niet veel later kwam er opeens een flits en een kei harde klap. De stroom viel gelijk uit dus de bliksem was ergens ingeslagen. Het heeft ongeveer een uurtje gestormd en hierna ging de stroom weer aan.