Dag 55 – The “Art Market” & “Smoke ’n Barrel”

Twee weken geleden toen ik in Ada was had Kris gezegd dat als we met Koningsdag in Accra zijn, we echt naar de “Art Market” moeten gaan. Dit is een markt met allemaal kraampje die souvenirtjes, kleding, armbanden, T-shirts, slippers, trommels en beeldjes verkopen.

We hadden afgesproken om vandaag samen met Mickie (de man van Kris) over de markt heen te lopen. We wilde Mickie er graag bij hebben om de prijzen laag te houden omdat hij ook een Ghanees is. Helaas had Mickie een berichtje gestuurd dat hij ziek was en echt niet kon komen. Erg jammer maar we zijn met zijn zevenen over de markt heen gelopen. Twee waren in het hotel gebleven omdat ze “moe” ? waren.

Op de markt heb ik verschillende dingen gekocht waaronder een beeld van een olifant , een trommel en een aandenken voor alle mensen die mij gesteund hebben met een financiële bijdrage (mijn trouwe supporters). Helaas heb ik geen typische Ghanese blouse kunnen vinden op de markt. Toen we binnen rond aan het lopen waren, probeerde iedereen je hun winkeltje in te krijgen maar als je goed keek verkocht iedereen die een eigen winkeltje had het zelfde als zijn buren.

Voordat we terug naar het hotel gingen, reden we eerst langs de Accra Mall om even wat te eten. Om 16:00 uur aangekomen in het hotel hebben we met zijn allen overlegd wat we nog wilde gaan doen vanavond. Op het feest van gisteren hadden een paar mensen gezegd dat er bij “Smoke ‘n’ Barrel” ook een feest werd gegeven waar veel Nederlanders naar toe zouden komen. Hier hebben we frietjes met bitterballen op. Helaas waren de bitterballen niet zo lekker. Omdat het meer een zakelijk feest was, iets wat ik wel leuk vond, maar de andere van de groep wilde meer gaan feesten dus hebben we de rest bij een tentje in Accra afgezet en ben ik samen met 2 andere terug naar het hotel gegaan.