Dag 56 – Een warm welkom…

Alweer de laatste dag in Accra. Om half 9 werd ik wakker en keek op mijn telefoon, ik opende de groepsapp en zag dat de andere vannacht hadden besloten om een nacht langer te blijven. Ik heb gezegd “moet je vooral doen”, ik ga terug naar huis en ga alles maar regelen met het hotel en de taxichauffeur of het voor hun allebei haalbaar is. Alles was mogelijk en 7 van de 9 zijn nog een nacht gebleven.

Onze docent Lian is gisteren geland in Ghana samen met Cees, Joke en Hugo om naar ons te kijken en dingen te regelen. Dus we hadden hun vanochtend gebeld met de vraag waar ze waren en of we met hun terug mochten rijden. Ze waren in de Accra Mall. Ik heb snel mijn spullen ingepakt en ben samen met Hilde naar de Mall gereden. Hier kregen we een warm onthaal van ze.

Om half 12 zijn we uit de Mall weggereden richting Golukuati. Onderweg hebben we een tussenstop bij de brug die over het Volta Meer ligt om wat te eten. Uiteindelijk waren we om 6 uur in Golukuati. Toen we van het station naar huis wilde lopen kwam we Alloys, Stella en familieleden van een andere student tegen die iets aan het drinken waren. Hier zijn we bij gaan zitten en verteld wat we allemaal gedaan hadden in Accra. Na een uurtje ongeveer zijn we naar huis gegaan om wat te eten.

Vanaf afgelopen donderdag zijn er nieuwe studenten in het andere huis in Golukuati gekomen. Hier zijn we vanavond heen gegaan om kennis te maken en gezellig te kletsen over wat ze er van vinden en wat ze kunnen verwachten. Hier heb ik ook gelijk met twee andere meiden afgesproken om morgen een waterval te gaan beklimmen.