Dag 57 – WLI Agumatsa Waterfall

De wekker om 5:00 uur afgegaan. Gisteren avond afgesproken met twee studenten van een ander huis om de WLI Agumatsa Waterfall te beklimmen. Om 5:30 uur waren de meiden bij mij. Hier hebben we de taxi gepakt naar Hohoe. Vanaf Hohoe station de taxi gepakt naar de waterval.

Rond 7:00 uur zijn we aangekomen bij de waterval. Hier hebben we nog even moeten wachten totdat er iemand was die de deur open zou doen zodat we konden betalen en een gids toegewezen kregen. Na 30 minuten lopen gingen we een bergpad omhoog. Dit was 1 1/2 uur stevig omhoog klimmen. Daarna hebben we nog 30 minuten naar beneden afgedaald en toen kwamen we bij de top van de eerste waterval uit. Deze waterval ontstaat omdat er boven de eerste nog een is. Dus er zijn er eigenlijk twee. Wij zijn dus naar de eerste geklommen. We zaten nog te twijfelen om naar de tweede te gaan maar dit was 3 uur klimmen en dat vonden we te zwaar.

Na een half uurtje en een paar foto’s en filmpjes later zijn we weer terug naar beneden geklommen. Deze keer was het 30 minuten omhoog klimmen en 1 1/2 uur naar beneden afdalen. Deze tocht had ik zwaar onderschat toen ze vroegen of ik mee wilde. Ik dacht “ja is goed, het zal toch niet zo zwaar zijn”. Maar tijdens het klimmen merkte je wel hoe zwaar het was.

‘s Middags heb ik nog een schoolopdracht gemaakt. De groep waar ik mee naar Ghana ben gegaan was niet thuis dus ‘s avonds heb ik gekookt voor de andere groep studenten en hebben we gezellig met zijn tienen gegeten. Tijdens het koken was het al hard aan het regen maar toen het begon te bliksemen is de stroom uitgevallen. Van 17:00 uur tot 22:00 uur hebben we geen stroom gehad.