Dag 58 – Malaria, een dodelijke ziekte voor kinderen

Toen we vanochtend wakker werden waren er twee van de groep ziek geworden en zei hebben besloten om thuis te blijven. Lisa en ik waren nog over en hebben besloten om samen naar stage te gaan en daar te kijken op welke afdeling we samen gaan staan.

Na het bidden waren we de hoofdzuster tegen gekomen en aan haar hebben we gevraagd wat we het beste konden doen. Zij zei dat we naar de kinderafdeling moesten gaan.

Op de afdeling werden we verwelkomt door de verpleegkundigen. We zagen dat op de afdeling maar drie kindjes lagen dus dat het niet druk zou worden vandaag. Op de afdeling heb ik de dossiers van de kinderen gelezen en hier heb ik een aantekening van gemaakt.

  1. Patiënt 1: koortsstuipen, acute malaria, erge bloedarmoede, longontsteking. Plan; medicatie blijven toedienen, 2 bloedtransfusies en de vitale functies elke 4 uur controleren.
  2. Patiënt 2: sikkelcelziekte, bloedvergiftiging. Plan; medicatie en vocht toedienen
  3. Patiënt 3: acute malaria, buikgriep. Plan; medicatie toedienen en ORS 2x per dag.

Omdat het zo rustig was hebben we gevraagd of we een opdracht mochten gaan uitvoeren voor het vak Engels. Als opdracht moeten we een VLOG maken van het huis, ziekenhuis en voordat we weg gaan. Als de VLOG af is zal ik hem plaatsen op de website zodat jullie ook het ziekenhuis van binnen kunnen zien vanuit een andere kant.

Om 10:30 uur werd er een meisje binnen gebracht op de afdeling die geen reactie meer gaf. De verpleegkundige hebben de vitale functies gecontroleerd en deze waren niet meer leesbaar. Het meisje was dus al overleden toen ze binnen werd gebracht. Omdat er nog een diagnose gesteld moest worden is er een malaria test gedaan en deze was positief. Het meisje van 8 jaar is dus overleden aan Malaria.

Rond 11:00 uur waren Lian, Cees, Hugo en Joke in het ziekenhuis. Lisa en ik hebben hun een rondleiding door het ziekenhuis gegeven en de verschillende afdelingen laten zien waar wij ook stage hebben of nog gaan lopen. Op de afdelingen vonden de verpleegkundige het heel leuk dat onze docent vanuit Nederland kwam kijken. Lian vond het ook heel leuk in het ziekenhuis en kreeg een hele goede indruk van hoe het hier gaat in het ziekenhuis.

Om 12:00 uur gingen ze naar het ziekenhuis in Hohoe om daar ook in het ziekenhuis te gaan kijken. ‘s Avonds hadden we afgesproken om met de hele groep, de andere groep studenten en de docenten iets te gaan eten in Hohoe. Dit was erg gezellig en we hebben bij gekletst over de ervaringen in het ziekenhuis.