Dag 63 – Thuis aan het werk…

Vanochtend om 07:30 uur wakker gemaakt door Aloys die door het raam aan het roepen was dat hij niet binnen kon. Ik ben maar zo lief geweest en heb de deur maar even voor hem open gemaakt. Gisteren was de gasfles leeg gegaan tijdens het koken dus die kwam hij deze ophalen zodat ze hem weer konden vullen. Toen hij na 15 min weer terug was met een volle gasfles heb ik maar besloten om wakker te blijven.

Tijdens het water koken was en het brood roosteren, heb ik een emmer met sop gemaakt voor mijn ondergoed. Terwijl ik aan het eten was konden mijn kleren alvast even inweken in het sopje.

Na het wassen was nog steeds niemand wakker en heb ik de afwas en de keuken helemaal schoon gemaakt. Terwijl ik dit aan het doen was, was er ondertussen iemand wakker geworden. Na het schoonmaken heb ik aan opdrachten voor school gezeten. Ik moet nog maar één opdracht en dan heb ik alles afgerond.

Na het middageten gingen de andere twee weer op bed liggen. Hier heb ik mooi gebruik van gemaakt en mijn vader gebeld om mijn stiefmoeder te feliciteren met haar verjaardag. Daarna heb ik een vlog gemaakt van het huis. Er was tenslotte niemand binnen die door het beeld kon lopen.

Opeens werd het donker buiten en waren er allemaal donkere onweerswolken. Even later begon het te regenen en viel de stroom voor de verandering weer eens uit. Maar na regen komt zonneschijn, en er was even later weer een mooie lucht.

‘s Avonds heb ik rijst met bonen in tomatensaus gemaakt met lekkere kipblokjes erbij. Later op de avond heb ik mijn moeder weer eens een keertje gebeld om te vragen hoe het allemaal gaat thuis. Ook hebben we nog watermeloen en eiersalade gemaakt en dit lekker opgegeten met een pilsje erbij ?