Dag 67 – Presentjes uitdelen op de kinderafdeling…

Gisteravond hebben we allemaal onze verschillende baby kleertjes, kinderkleertjes, speeltjes en emmertjes bij elkaar geraapt en hiervan pakketjes gemaakt om vandaag aan de kinderen en baby’s in het ziekenhuis te geven. Vanochtend kwamen we met een koffer en een tas vol aan bij het ziekenhuis. Je zag iedereen kijken, denken en zich afvragen wat wij allemaal bij ons hadden wat we er mee gingen doen.

Als eerste gingen we naar de kinderafdeling waar ik samen met Hilde stage loop deze week. Hier hebben we in totaal 16 zieke kinderen blij gemaakt met een pakketje kleren en speeltjes. De moeders zag je allemaal nieuwsgierig kijken en zich afvragen wat er ging gebeuren. We hebben elk kindje apart iets gegeven maar omdat de kindjes zo ziek zijn hebben we het aan de moeders gegeven. Deze wisten niet hoe ze moesten reageren maar je zag wel dat ze het hartstikke leuk vonden dat we iets hadden meegenomen.

Op de kinderafdeling hebben we de grotere kleren weggegeven. Hierna hadden we alleen maar kleinere maten en zijn we naar de afdeling gegaan waar allemaal baby’s liggen. Hier hebben we 11 moeders blij gemaakt met baby kleertjes. Je zag gelijk aan de moeders dat ze er blij mee waren. Na de baby afdeling gingen we naar de afdeling waar de baby’s liggen als ze te vroeg geboren of heel ziek zijn. Hier waren helaas geen moeders en hebben we de kleertjes en het speelgoed maar bij de baby gelegd in de hoop dat de moeder deze zou vinden.

Na de pauze zijn we allemaal weer naar onze eigen afdeling gegaan. Dit was voor mij de kinderafdeling. Ondertussen was de dokter geweest om de patiënten te herbeoordeling. Ik heb alle diagnoses en plannen van de kinderen opgeschreven en onder elkaar gezet;

 1. Patiënt 1: luchtweginfectie.
  Plan; medicatie toe blijven dienen.
 2. Patiënt 2: geïnfecteerde maagontsteking.
  Plan; medicatie toe blijven dienen, zorg bieden die al eerder is voor geschreven.
 3. Patiënt 3: bloedvergiftiging, koorts.
  Plan; medicatie toe blijven dienen.
 4. Patiënt 4: acute bloedarmoede, maagontsteking.
  Plan; medicatie toe blijven dienen, zorg bieden die al eerder is voor geschreven.
 5. Patiënt 5: geïnfecteerde maagontsteking, acute malaria.
  Plan; medicatie toe blijven dienen, voedingslijst bij houden, zorg blijven bieden die al eerder is voorgeschreven.
 6. Patiënt 6: huidinfectie, ondervoeding.
  Plan; medicatie toe blijven dienen, voedingslijst bij houden, zorg blijven bieden die al eerder is voorgeschreven.
 7. Patiënt 7: acute malaria.
  Plan; medicatie toe blijven dienen.
 8. Patiënt 8: acute malaria.
  Plan; medicatie toe blijven dienen.
 9. Patiënt 9: luchtweginfectie, bloedvergiftiging, malaria.
  Plan; medicatie toe blijven dienen, bloed afnemen voor onderzoek.
 10. Patiënt 10: acute malaria.
  Plan; medicatie toe blijven dienen, zorg blijven bieden die al eerder is voorgeschreven.
 11. Patiënt 11: acute malaria.
  Plan; medicatie toe blijven dienen, zorg blijven dienen die al eerder is voorgeschreven.
 12. Patiënt 12: maagontsteking.
  Plan; medicatie toe blijven dienen, zorg blijven bieden die al eerder is voorgeschreven.
 13. Patiënt 13: geïnfecteerde maagontsteking.
  Plan; medicatie toe blijven dienen, zorg blijven bieden die al eerder is voorgeschreven.
 14. Patiënt 14: wondjes op de mond, bloedvergiftiging.
  Plan; medicatie toe blijven dienen, ORS geven, zorg blijven bieden die al eerder is voorgeschreven.
 15. Patiënt 15: botontsteking – (gebroken heup).
  Plan; over leggen met de arts voor een operatie om een drain te plaatsen in zijn been, bloedtransfusie, medicatie toe blijven dienen.
 16. Patiënt 16: geïnfecteerde maagontsteking, malaria.
  Plan; medicatie toe blijven dienen, bloed afnemen voor onderzoek.

Toen we Nikki en Lisa op de operatiekamer gingen ophalen was er net een man binnen gebracht die een motor ongeluk had gehad. De man was over de kop gevlogen en op zijn hoofd beland. Hierdoor heeft hij een groot gat in zijn voorhoofd opgelopen en dit moest gehecht worden.

‘s Middags na stage zijn Hilde, Lisa, Kim en ik de paspoorten in Ho gaan halen. Gelukkig was het deze keer allemaal goed en kregen we ze allemaal zonder problemen mee. We kwamen rond etenstijd weer thuis. Na het eten heb ik op de bank gezeten en verder niet zo veel meer gedaan.