Dag 70 – 12 mei – International Nurses Day

Weer lekker weekend na 5 dagen hard te hebben gewerkt. Lekker uitgeslapen tot 10:00 uur. Het was zo koud vannacht en vanochtend dat ik voor het eerst sinds dat ik in Ghana ben onder mijn dekens heb geslapen. Tijdens het eten heb ik mijn ondergoed in water laten weken zodat ik na het eten kon gaan wassen.

‘s Middags heb ik aan school gewerkt. Ik heb alle school opdrachten afgerond en kan me nu volledig gaan focussen op de afronding van mijn stage. Toen ik even buiten ging zitten zag ik dat de kinderen een schommel van een oude klamboe en een plank hebben gemaakt. De kinderen zijn hier echt slim en kunnen van alles iets maken en ervan genieten.

‘s Avonds zei iemand dat we snel naar buiten moesten komen omdat er een slang voor het huis langs kroop. Het was wel een kleintje maar wel de eerste die ik van zo dichtbij heb gezien.

Vandaag is het trouwens International Nurse Day. De Dag van de Verpleging wordt elk jaar op 12 mei gehouden. 12 mei 1820 is de geboortedatum van Florence Nightingale, die algemeen wordt beschouwd als grondlegster van de moderne verpleegkunde. Sinds 1965 is 12 mei International Nurses Day. Vanaf 2013 wordt deze dag ook wel de Dag van de Zorg genoemd.