Dag 72 – Laatste week stage… operatie afdeling

De laatste week is aangebroken… Nog maar 5 dagen stage en dat zit mijn stage periode erop. De tijd is echt voorbij gevlogen. Het voelt net of ik net ben begonnen. De laatste week sta ik op Theater (operatie kamer). Ik heb al verhalen van de anderen gehoord die op de operatie kamer hebben gestaan, dat dinsdag en donderdag de operatie dagen zijn en dat de andere dagen niets staat gepland. Dan is het wachten op spoed operaties.

Om 07:30 uur was mijn dienst begonnen. Toen we op de afdeling aankwamen was er geen dokter, geen verpleegkundige, er was helemaal niemand te bekennen. Om 09:00 uur kwam er eindelijk een dokter de afdeling op. Deze dokter was niet de dokter van de afdeling maar van de Labour Ward. Hij zei dat er niet veel zal gebeuren op de operatie kamer maar dat er een keizersnee zou plaatsvinden waar wij mee mochten kijken. Ik heb alles onder elkaar geschreven wat er toen is gebeurd.

8:30 uur te horen gekregen dat er een keizersnee zou plaats vinden
8:45 uur naar de operatie kamer op de labour Ward.
9:00 uur terug naar de operatie kamer (voor grote operaties)

Helaas was het geen spoed en kon de keizersnee wel tot vanmiddag wachten. We hebben een speciaal pak op laten meten met onze eigen naam erop om mee naar huis te nemen als aandenken aan het ziekenhuis. Deze dag heb ik de hele tijd op een stoel zitten wachten tot er een “spoedje” binnenkwam maar helaas kwam er niets binnen. Hopen dat er morgen iets gepland staat en dat ik een operatie kan zien.

Toen we weer thuis kwamen na de stage heb ik de pomp om het water bij te vullen aangezet omdat die vanochtend leeg was gegaan. Aan het eind van de middag kwamen de kinderen van de compound met een baby vogeltje wat ze gevonden hadden naar ons toe. We zeiden dat ze er mee moesten stoppen want ze waren er ook mee aan het gooien. Ze hebben naar ons geluisterd en hebben het vogeltje neer gezet.

Een van de buren had Banku gemaakt en had ons uitgenodigd om te komen proeven. Het was op zich best lekker alleen het had een hele rare structuur. Na het eten zagen we dat het vogeltje zo zwak was en het niet zou overleven. Toen hebben we besloten om het vogeltje te doden. Alleen tja, wie moet dat nu doen…? Iedereen kwam al snel bij mij aan. Ik heb een grote steen gepakt en op het vogeltje gegooid en ben weer binnen op mijn mobiel gaan zitten.

Vanuit buiten werd er opeens geroepen dat er een hele grote worm zat en dat we echt moesten komen kijken. Eenmaal buiten zagen we aan de manier waarop hij kroop dat het een slang was. Ik heb een filmpje en een paar foto’s gemaakt en heb de slang daarna weer mee rust gelaten. Na een tijdje ben ik naar bed gegaan omdat ik hoofdpijn kreeg. Hopen dat het morgen over is en dat ik gewoon naar stage kan.