Dag 74 – Symposium vanwege “Nurse Week”

Vandaag weer een dagje geen stage. We waren uitgenodigd om naar Ho te komen en daar de “Nurse Week” te vieren. Vanochtend hebben we een T-shirt van het ziekenhuis gekregen en zijn we met een groepje vanuit het ziekenhuis met een bus richting Ho gereden.

In Ho aangekomen werden we ontvangen door een gastvrouw en hebben we van haar een stoel gekregen in de zaal. Hier waren ze al bezig met een presentatie over baby voeding. Deze presentatie werd gehouden omdat er ook verloskundigen waren uitgenodigd en deze informatie kunnen ze aan ouders die een baby (hebben) krijgen doorgeven, met name hoe belangrijk de voeding is in de eerste twee levensjaren.

Na de presentatie moesten wij allemaal gaan staan en werden de uitgenodigde gasten verwelkomt en gingen vooraan in de zaal zitten. Dit waren belangrijke mensen die de verschillende ziekenhuizen uit de Volta Regio hadden uitgekozen.

Deze personen werden één voor één naar voren geroepen en vertelde een verhaal wat ze van te voren hadden uit gewerkt. Deze teksten gingen vooral over hoe goed verpleegkundige en verloskundige zijn en wat ze allemaal doen voor de mensen en de maatschappij. Tussendoor werd er af en toe een muziekje afgespeeld. Er ging ook een verpleegkundige optreden die ook muziek maakt. Hij heeft drie verschillende nummers die hij zelf heeft geschreven gezongen. Het enige wat me opviel was dat hij alles playbackte. Je hoorde namelijk zijn eigen stem op de achtergrond. Op het einde werden onze namen en waar we vandaan kwamen opgenoemd en vertelden dat ze blij waren dat wij er waren. Ik vond dat best een eer.

Rond 12:30 was het afgelopen. Voordat we uit de zaal gingen, kregen we een flesje drinken en een lunchpakket. Buiten wilde iedereen op de foto met ons. Om 13:00 uur zijn we weer richting het ziekenhuis vertrokken waar we rond 15:00 uur weer terug waren.

Vanaf het ziekenhuis zijn we weer naar huis gegaan, nadat we wat boodschappen hadden gedaan. Tijdens de rit van Ho naar huis heb ik hoofdpijn gekregen. Thuis heb ik twee paracetamols gepakt en ben ik een uurtje op bed gaan liggen. Helaas toen er werd geroepen dat we gingen eten was de hoofdpijn niet gezakt.

‘s Avonds wilde ik niet op bed gaan liggen omdat ik anders bang ben dat ik ‘s nachts niet slaap. Dus heb ik met de anderen in de woonkamer gezeten. Rond 21:00 uur ben ik naar bed gegaan en heb nog 2 paracetamols gepakt. Hierna ben ik gaan slapen.