Dag 82 – Eindelijk “echt” vakantie…

De vakantie gaat vandaag echt beginnen. Mijn laatste spullen ingepakt die ik deze week mee ga nemen. Om 10:00 uur met de taxi afgesproken die Kim, Hilde en mij naar Accra zou brengen. Pearcy belde dat de taxi er om 10:30 uur zou zijn, zodat dat we ons niet hoefde te haasten. Om 10:30 uur belde Pearcy weer dat het 11:00 uur zou worden. Echt Ghanees dachten wij, duidelijk afspreken dat het 10:00 uur moest zijn maar 1,5 uur later aan komen.

Gelukkig was de taxi er om 11:00 uur wel. We hebben alle spullen in de taxi gedaan en deze bracht ons vervolgens van Ada naar Kasseh, een dorpje naast Ada. Vanaf hier hebben we een andere en een betere auto genomen naar Accra. Eerst zijn we in Accra naar de Accra Mall gegaan om wat eten en drinken te kopen. Ook hebben we hier een milkshake gedronken voordat we weer verder gingen.

Vanaf de Mall heeft de taxi ons naar Tema Cirkel gereden waar we naar de bus naar Tamale hebben gezocht. Gelukkig wist Pearcy waar de bus stond en heeft ons geholpen met de goede bus te vinden. Hier hebben we een half uurtje moeten wachten totdat ik mijn spullen in de bus kon leggen en op mijn stoel kon gaan zitten. Ondertussen waren de andere 6 meiden die afgelopen maandag naar Accra gingen ook gearriveerd. We zijn met zijn allen in de bus gaan zitten en gewacht totdat hij weg reed.

We zijn rond 16:00 uur vertrokken. De busreis van Accra naar Tamale duurde ongeveer 10 tot 12 uur. Om half 7 was het al donker dus het is gelukkig een avond/nacht rit. Het is namelijk nu koeler dan overdag en je kan lekker slapen in de bus.