Dag 84 – Een dag om nooit meer te vergeten

Zoals ik gisteren al vertelt heb, hadden we voor vandaag 2 activiteiten gepland staan. 1 activiteit in de ochtend en 1 activiteit in de middag. Sinds een zeer lange tijd ben ik vanochtend van de wekker wakker geworden die ik om 5:45 uur had staan. Toen ik buiten keek zag ik een paar antilopen achter het huisje staan. Beter wakker worden kan denk niet. Ik denk dat dit komt omdat ik een dag eerder een hele lange reis had gemaakt en gewoon heel de dag bezig ben geweest.

Ik had met de groep afgesproken om 06:15 uur te gaan ontbijten maar eenmaal in het restaurant hoorden we dat ze pas om 06:30 uur met het ontbijt beginnen op te dienen. We zeiden dat we graag iets wilde eten voordat we op safari zouden gaan. Normaal gesproken eten mensen als ze weer terug zijn maar hij kon ons wel begrijpen en ging kijken of hij al iets kon maken voor ons. De keuze was reuze maar er kon alleen geroosterd brood met een omelet gemaakt worden.

Om 6:45 uur zijn we met zijn alle naar de plek toe gelopen waar alle activiteiten worden georganiseerd. Hier zijn we om 7:00 uur met de loopsafari begonnen. Vanaf het startpunt zijn we een stukje over de weg gelopen waar we opeens links afsloegen en door een heel arm dorpje liepen. Hier woonden de mensen in een heel lang gebouw met allemaal aparte kamers. Hier heb ik het eerste dieren van de dag gezien, namelijk wilde zwijnen.

Vanaf dit dorpje zijn we de bossen ingegaan waar we op een gegeven moment bij een grote waterplas uitkwamen. Ik keek eens goed en zag dat er drie olifanten in het water zaten en dat er nog 2 op de kant stonden die het water inliepen. Aan de zijkant van het water zag je allemaal krokodillen in het water liggen. Hier hebben we een klein kwartiertje gestaan om foto’s te maken en zijn daarna doorgelopen.

De gids heeft ons verder over de vlaktes en dieper in de bossen gebracht om te kijken of we ook nog andere dieren konden vinden. Op de vlaktes liepen er alleen maar antilopen en in de bossen zijn we helaas geen dieren meer tegen gekomen. Wel heb ik heel veel paden gezien waar de dieren overheen lopen. Na een tour van 2 uur waren we weer terug in het hotel.

Tussen de loopsafari en de jeepsafari zat best veel tijd. Het was helaas nog te koud om in het zwembad te gaan liggen dus heb ik de tijd op de kamer doorgebracht en een beetje uitgerust en op mijn mobiel gezeten. Voordat we aan de jeepsafari gingen begonnen hebben we eerst nog wat gegeten. De safari begon om 15:30 uur dus we moesten om 15:15 uur aanwezig zijn.

In totaal wilde er best veel mensen de jeepsafari doen. Uiteindelijk waren 3 jeeps vol. Omdat onze groep te groot was zijn Nikki, Hilde en ik bij een andere groep gaan zitten. Dit waren 2 meiden uit Nederland, 1 meisje uit Engeland en 1 meisje uit Amerika. Ook zij zijn hier allemaal voor stage en vrijwilligerswerk vanuit hun studie. Na een kleine 10 minuten rijden gingen we van de hoofdweg af en reden we een zandweg in. “Vanaf nu gaat het beginnen”, zeiden we tegen elkaar. Het eerste half uurtje zagen we allemaal verschillende groepen antilopen en wilde zwijnen maar helaas nog steeds geen olifant. Totdat de jeep ineens stil ging staan en er 8 olifanten de bosjes uit kwamen lopen. Als we zachtjes deden mochten we van het dak afkomen en op de weg gaan staan. Dit was zo gaaf om te zien..!! Op een gegeven moment stond ik zo’n 10 meter van de olifant vandaan en heb ik een paar goeie foto’s kunnen maken. De olifanten gingen de bosjes weer in alsof er niets was gebeurt. Wij gingen het dak weer op zijn verder gereden. Helaas hebben we tijdens de rit niet nog meer olifanten gezien maar wel heel veel antilopen. Na een rit van 2 uur waren we weer terug in het hotel.

Toen we waren afgestapt vroegen de meiden waarmee we in de auto zaten of we het misschien leuk zouden vinden om ook nog een nachtsafari (19:00 tot 21:00) met hun mee te doen. Ik dacht “ja vet” maar we zullen dat eerst even met de andere overleggen of hun het misschien ook leuk vinden. Tijdens de nacht heb je wel kans dat je jachtluipaarden en hyena’s gaat zien maar het is nooit zeker. Je moet geluk hebben zeiden de gidsen. Er zeiden er gelijk een paar ja en dus hebben we een auto geregeld.
Het was nog maar een uurtje tot dat we weer aan de volgende safari gingen beginnen dus hadden we geen tijd om te eten. Gelukkig had ik ook nog niet echt honger en kon wel wachten totdat we terug waren.

Uiteindelijk wilde toch niemand meer mee met de safari en zijn Hilde en ik met de andere meiden waarmee we ‘s middags op de auto zaten meegegaan. We kregen een grote zaklamp in onze handen gedrukt en gingen echt op zoek naar de dieren. Tijdens de rit hebben we verschillende wilde zwijnen, antilopen, 2 mannetjes antilopen die aan het vechten waren, vogels, bushbaby’s (soort aap/eekhoorn, uil en een soort katachtige gezien. Helaas kon ik niet veel foto’s maken in het donker en de foto’s die ik heb gemaakt zijn niet heel duidelijk. Maar je hebt niet altijd een foto nodig om de herinnering te kunnen bewaren..!!

Na 2 uurtjes rond te hebben gereden en de verschillende dieren gezien te hebben waren we weer terug in het hotel. We gingen met zijn alle nog eventjes wat drinken en gezellig kletsen over de tijd in Ghana en wat iedereen gaat doen en al mee gemaakt heeft. Toen ik nog wat eten wilde bestellen zei de bediende dat dat niet meer kon omdat de keuken al dicht was. Gelukkig had ik nog wat chips op mijn kamer liggen en heb ik die maar opgegeten. Al met al was het weer een hele drukke maar vooral een dag die ik nooit meer ga vergeten.