Dag 85 – Op reis met een “Trotro”

Alweer tijd om te vertrekken vanuit Mole. Om 08:00 uur de wekker gezet om te gaan ontbijten. Na het ontbijt mijn tas ingepakt en vertrokken. Gisteren hebben we een man van het hotel gevonden die taxi chauffeurs kon regelen die ons op kwamen halen en ons naar een plek zouden brengen waar een trotro (klein busje) op ons stond te wachten. Deze trotro stond netjes op ons te wachten. Helaas zaten er ook andere mensen in en was er eigenlijk te weinig plek voor ons. Hierdoor moesten de koffers op het dak en de tassen moesten op schoot.

Ik zat helemaal achterin maar ik kon mijn benen niet kwijt dus ik zat met mijn knieën in de rugleuning van degene die voor me zat te drukken. Onderweg zijn we bij een restaurant gestopt waar we iets te eten konden bestellen om onderweg op te eten. Er was keuze uit rijst of rijst met kip. Ik had niet zo’n honger dus heb ik alleen rijst gekozen. in deze trotro hebben we 5 uur gezeten.

Na 5 uur te hebben gereden stopte de trotro en moesten we overstappen op een andere trotro die op ons stond te wachten. Deze trotro was groter dus hadden we meer ruimte. Maar de koffers konden hier niet op het dak en moesten achterin liggen. Alleen omdat het zoveel koffers waren kon de klep niet dicht en hebben ze deze met een touw moeten vastbinden. In deze trotro hebben we 4 uur gezeten. Na de rit kwamen we bij het eindpunt in Kumasi aan en moesten we eigenlijk uitstappen. We lieten eerst 5 andere uitstappen die ook bij ons zaten. Toen vroegen we of ze ons naar onze hotels wilde brengen.

We zijn eerst naar het hotel van de andere 6 meiden gereden. Dit was een kwartiertje rijden en zijn hun uitgestapt en zijn gaan inchecken. Toen ik vroeg of ze Kim, Hilde en mij ook naar ons hotel wilde brengen hebben we lang gepraat en de route laten zien omdat ze niet wisten waar het was. Toen er op een gegeven moment 2 mannen van het hotel naar buiten kwamen om ons te helpen zeiden hun dat we beter een taxi konden pakken die de weg kende. Toen hebben we een taxi aangehouden maar deze vroeg veel te veel voor het ritje en gingen de mannen een taxi voor ons regelen die de helft goedkoper was. Dit deden ze via een app op hun telefoon. De taxi organisatie hete Uber. Deze heeft ons naar ons hotel gebracht.

Bij het hotel werden we warm onthaald en wilde ons maar al te graag helpen. Onze koffers en tassen werden uit de auto gehaald en wij hoefde niets te dragen. Na het inchecken lieten ze onze kamer zien en namen al onze tassen mee. De kamer zag er heel netjes uit, en we hebben warm water hier.