Dag 86 – Onderweg naar “Hand in Hand”

Tijd om de tas weer In te pakken en verder te gaan. Vandaag ging de reis van kumasi naar Nkoranza. Hier is een dorpje “Hand in Hand” wat is opgericht door een Nederlandse arts. In dit dorpje wonen allemaal “kinderen” met een lichamelijk en of geestelijke beperking. We hebben dit dorpje van andere studenten gehoord die hier waren geweest en dat dit echt geweldig was om te zien en dat het zeker de moeite was om daar langs te gaan. Zeker gezien onze achtergrond als verpleegkundigen in opleiding.

De taxichauffeur die we hadden besteld om ons naar Nkoranza te brengen was er rond 09:30 uur. We hebben uitgecheckt en zijn gaan rijden. Eerst nog even langs de bank gegaan om te pinnen. Het weekendje Mole was toch veel duurder uitgepakt dan ik had verwacht.

Toen we weer geld op zak hadden zijn we vertrokken. Na een uurtje of ander half rijden zei de taxi chauffeur opeens dat we er waren. We keken op onze kaart op de mobiel en we bleken er helemaal niet te zijn maar dat we de hele verkeerde kant op zijn gereden. De taxi chauffeur uitgelegd en nog een keer laten zien waar we heen moesten en zijn we daar heen gereden. Het blijkt dus dat er 2 Nkoranza’s zijn. Eentje in Kumasi zelf en de andere ver boven Kumasi. Over het stuk wat 3 uur zou duren hebben we er 5 uur overgedaan. Maar uiteindelijk wel aangekomen op de goede plek.

We kwamen rond 14:30 aan en werden ontvangen door het personeel. Er kwamen ook gelijk kinderen op ons af om te kijken wie we waren. De taxi chauffeur keek niet vrolijk toen dit gebeurde en wilde zo snel mogelijk weg. We kregen onze kamer toegewezen en de kinderen hadden ons geholpen met de bagage. Hier hebben we nog even op de kamer gezeten en zijn daarna over het terrein gaan lopen. De begeleiders zeiden tegen ons dat het tijd was om te zwemmen. De kinderen werden uitgekleed en mochten allemaal het zwembad in. Hier hebben we gelijk kennis gemaakt met de kinderen en foto’s gemaakt met ze.

Na een uurtje zwemmen was het tijd om te eten. Tijdens het eet moment zijn we terug naar onze kamer gegaan zodat de kinderen rustig konden eten.

Na hun eet moment hadden wij afgesproken om te gaan eten. Na het eten heb ik nog even gekeken waar de kinderen allemaal nog tv mogen kijken voordat ze naar bed gaan. Hierna ben ik zelf naar mijn kamer gegaan en naar bed gegaan.