Dag 87 – Kennismaking met “Hand in Hand”

Tijdens het ontbijt om 8:30 uur gevraagd of de receptie een taxi voor ons kon regelen die ons om 13:00 uur naar Kumasi kon brengen. Na het ontbijt zouden wij eigenlijk een rondleiding over heel het terrein krijgen maar omdat de eigenaar te druk was met zijn bezigheden mochten wij zelf overal binnen gaan kijken.

Tijdens het rondlopen zag je vooral dat de kinderen ook met elkaar aan het spelen zijn. Ze voelen zich hier niet anders. De kinderen worden hier goed behandeld. Ik ben ook bij een paar werkplekjes gaan kijken waar de kinderen kettingen rijgen, met stof verschillende dingen maken en een naaikamer waar ze van alles maken. De spullen die de kinderen maken worden verkocht in een winkeltje, hier heb ik 2 armbandjes gekocht. Ik ben heel de ochtend over het terrein gelopen en daarna stond het eten om 12 uur klaar.

De taxi chauffeur kwam netjes om 12:45 uur de poort binnen rijden. We waren net klaar met het eten en hebben toen onze spullen gepakt en nadat we betaald hadden gingen we weer onderweg naar Kumasi. Onderweg kwamen we een brand tegen die net langs de weg aan het branden was. De mensen doen hier niets tegen en zeggen dit vanzelf wel weer uit gaat. In Kumasi zitten we in het zelfde hotel als waar we 2 dagen geleden ook hebben gezeten. Hier hebben we gegeten en ben ik op tijd naar bed gegaan want ik weet dat er nog twee hele zware en korte nachten aankomen.