Dag 91 – Nog een laatste keer naar de Ghanese kapper

Vanochtend weer lekker rustig wakker geworden en ontbeten. Rond 10:00 uur kwam Percy langs om het zwembad op te halen omdat dit opgeblazen moest worden. Ik heb aan hem gevraagd of hij met mij naar de kapper wilde vandaag en welke tijd hem het beste uit kwam. Hij vroeg wanneer ik zou willen gaan. Rond 16:00 uur is goed zei ik maar dit kwam bij hem niet uit. Toen zei ik dat we ook nu konden gaan en dat was goed. Ik heb 20 cedi voor de zekerheid gepakt en we zijn gegaan.

De kapper waar Percy heen wilde was dicht dus moesten we naar een andere toe. Deze was gelukkig wel open en heb ik op mijn beurt moeten wachten. Na twee anderen die voor mij waren was ik aan de beurt. Ik had tegen Percy gezegd hoe het geknipt moest worden en hij heeft het tegen de kapper gezegd. Hij begon gelijk met een tondeuse aan de bovenkant van mijn haren. Ik schrok me rot en dacht daar gaat ie… al mijn haar eraf. Maar gelukkig is alles uiteindelijk goed gekomen en moest 5 cedi betalen. Omgerekend is dit nog geen 1 euro.

‘s Middags gingen Hilde en ik naar Maranata om voor de laatste keer te genieten van het strand. Kim bleef thuis want die wilde nog aan school gaan werken. Maar toen we op de boot zaten en naar Maranata aan het varen waren kwamen er al donkere wolken aan. Bij Maranata was er ook iets te doen en was het heel druk. Hilde en ik hebben besloten om even wat te eten en dan zouden kijken of we wilde blijven.

Het begon opeens hard te waaien en er kwamen hele donkere wolken vanaf de zee naar het meer toe. De man die ons had gebracht kwam naar ons toe en vertelde dat het beter was dat we nu weer terug zouden gaan.

Op de terug weg zag ik ook al bliksemschichten voorbij komen en voelde al een paar druppels. Helaas moesten we al vroeg weer naar huis en heeft het uiteindelijk helemaal niet geregend. ‘s Avonds hebben we gezellig met zijn alle op de bank gezeten en “skip-bo” gespeeld.